Hozzávalók: 0,5 kg apróra vágott
hús, 4 gerezd aprított fokhagyma, 3 ek. salátaolaj, 1 tk. nam pla (fűszerekkel
kevert porított szárított hal), késhegynyi bors, 1 mk. nagyon csípős
pirospaprika, 8 dkg földimogyoró, 0,5 kg darabolt ananász, 1 ek. aprított
petrezselyem, só, 1 vékony karikákra vágott zöldpaprika.
Pirítsuk 5 percig a húst olajban.
Tegyük bele a fokhagymát, pirítsuk még 3 percig. Adjuk hozzá a nam plát,
borsot, pirospaprikát, mogyorót. Lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsuk 10
percig. Tegyük bele a petrezselymet, ananászt, ízlés szerint még sót, pirítsuk
2-3 percig.
Melegített tálban, paprika
karikákkal tálaljuk.