Hozzávalók: 6 érett banán -
meghámozva és felszeletelve, 5 cm gyömbér, 3 csésze 2. Kókusztej, 1 csésze 1.
Kókusztej, 1 csésze cukor, 1 evőkanál szágó (vagy rizs)
1. Forraljuk fel a 2. kókusztejet
a gyömbérrel.
2. Tegyük bele a cukrot és
banánt. Állandóan keverjük, hogy ne menjen össze a kókusztej, de ügyeljünk,
hogy ne törjük szét a banánt.
3. Amikor a banán megfőtt, öntsük
bele az 1. kókusztejet és a szágót. (A rizst már az 1. lépésben.)
4. Forraljuk fel, és amikor a
szágó átlátszó lesz, vegyük le a tűzhelyről.
Forrón is és hidegen is
tálalható.
És a desszerthez tálaljuk az
egész Malajziában közkedvelt "teh tarik"-t (té taré), magyarul húzott
teát. Nevét onnét kapta, hogy a maláj (majd minden indiai) teakészítő az
elkészített italt úgy hűti, hogy egyik edényből magasról a másikban önti. Olyan
gyorsan és ügyesen dolgoznak, hogy úgy látszik, mintha a teát egyik edényből a
másikba húznák.