Bangkoki gombasaláta Thaiföld



Hozzávalók: 1 vékonyra karikázott hagyma, 50 dkg főtt, apró gombafej, 25 dkg sült gombafej, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 felkarikázott hegyes, csípős zöldpaprika, 4 ek. borecet, 2 ek. olaj, csipet só, késhegynyi őrölt koriandermag, bors, 1 tk. aprított petrezselyem.
Hagyjuk állni a hagymát forró vízben néhány percig. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá az ecetet, lefedve hagyjuk 30 percig. Keverjük össze a többi hozzávalóval. Fedjük le, és legalább 6 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt öntsük le a levét, 2 ágú villával jól keverjük össze. Ízesíthetjük még ecettel, sóval, csípős paprikával.
Mély tálkákban, sült húsok mellé adjuk.