Bársonyos csirke, gombával Korea



Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkemell (egyforma kockára vágva), 3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy liszt), 1 evőkanál szójamártás, késhegynyi bors, 4 evőkanál olaj, 1 gombakonzerv, 1 kávéskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt gyömbér
A csirkedarabokat, lisztet, szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk állni. Közben szűrjük le a gombát úgy, hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet sózzuk meg. Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen, állandóan keverjük. Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5 percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.