Ceyloni currypor Ceylon- Srílanka



Hozzávalók: 2 ek. koriandermag, 1 ek. köménymag, 1 tk. ánizsmag, 0,5 tk. apróra vágott zöld gyömbér, 6 szem kardamómimag, 1 tk. görög széna *, 3 szegfűszeg, 1-2 cm fahéj, 0,5 tk. kurkumapor, 1 ek. nagyon csípős száraz paprikamag, 2 gerezd fokhagyma.
Serpenyőben, lassú tűzön, az edényt rázogatva szárítsuk - pirítsuk meg a görög szénát, koriander- és köménymagot. Tegyük bele az ánizst, pirítsuk még 1 percig. Vegyük le a tűzről.
Tegyük vastag palacsintasütőbe (nem teflonba) a gyömbért, fokhagymát. Lassú tűzön szárítsuk meg.
Mozsárban zúzzuk porrá a fűszereket. Jól záródó üvegben tároljuk.
(* = lepkeszeg, kapható)