Csapáti (Indiai kenyér) 2.



Hozzávalók: 30 dkg Graham liszt, 20 dkg finomliszt, kb. 2 fél dl langyos víz, 10 dkg vaj, só ízlés szerint  
Keverjük össze a Graham lisztet a fehér liszttel, sózzuk meg, majd gyúrjunk kissé ragadós, puha tésztát. Fedjük le és pihentessük legalább negyed órát. 
Gyúrjuk át újból, majd formáljunk háromnégy centiméteres golyókat. A golyókat lapítsuk össze és nyújtsuk tizenöthúsz centiméteres kerek lapokká. 
Forrósítsunk fel egy serpenyőt szárazon. Helyezzünk bele egy csapatit és süssük, míg hólyagosodni kezd és kifehéredik. Ekkor egy csipesz segítségével tartsuk nyílt, közepes láng fölé, míg fel nem fújódik, majd fordítsuk át és a másik oldalát is pirítsuk meg. Vajazzuk be mindkét oldalát és helyezzük egymásra őket. Forrón tálaljuk.