50 dkg csirke 3 darabra vágva
A hozzávalók: 1/4 negyed csésze
sűrített tej, 2 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor, só
B hozzávalók: 4 piros csili, 8
salotthagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kókuszreszelék, 2 cm gyömbér, 1
kávéskanál mustármag, 3 evőkanál olaj, 1 hagyma karikákra vágva, 1 1/2 csésze
víz, 2 piros csili felkarikázva, 2 zöld csili felkarikázva
1. Marináljuk a csirkét az
összekevert A hozzávalókkal 10 percig.
2. Daráljuk össze a B
hozzávalókat a robotgéppel, majd süssük az olajban előbb a hagymát, aztán adjuk
hozzá B-t, amíg illatozni kezd.
3. Tegyük bele a csirkedarabokat
és süssük kevergetve 5 percig. Öntsük hozzá a vizet és pároljuk a húst puhára,
és amíg a mártás besűrűsödik.
4. Keverjük hozzá a csilit, és
még egy percig főzzük együtt.