Indiai előétel
Hozzávalók: Hat főtt tojás, 10 dkg ghí
(vízmentesre főzött leszűrt vaj) vagy vaj, három csemegehagyma, két gerezd
fokhagyma, egy paradicsom, egy-egy piros és zöld csípős paprika, 2-3 kanál
kókuszos tej, egy-egy kávéskanál őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry,
garam masala, só.
A vajban az összezúzott fokhagymával
üvegesre pároljuk a vékony karikára vágott hagymát, majd kiszedjük és
félretesszük. A köményt, kurkumát, koriandert és curryt a vajon egy-két percig
pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát,
megsózzuk, és kb. negyed óráig főzzük. Hozzákeverjük a kókuszos tejet,
beletesszük a félbevágott tojásokat, és további tíz percig főzzük.
Nant (joghurtos kenyérféle) vagy pirítóst,
illetve gyümölcscsatnit (ízesítő) kínálunk hozzá.