Hozzávalók: 4 konyhakész csirkemell, 3 zöld chilipaprika kimagozva és
vékony karikákra vágva, mogyorónyi friss gyömbér lereszelve, 4 gerezd zúzott
fokhagyma, egy-egy kávéskanál őrölt kömény és koriander, 6 szem fehér bors, 3-4
evőkanál kókuszreszelék, só ízlés szerint, 2-3 ek. ghí vagy olvasztott vaj,
1hagyma apró kockákra vágva, 1 evőkanál garam masala, 1 citrom leve
A chilipaprikát a gyömbérrel, a fokhagymával, a köménnyel, a
korianderrel, a borssal a kókuszreszelékkel és a sóval mozsárban péppé törjük.
Egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és aranysárgára
pirítjuk a hagymát. Beletesszük a csirkedarabokat, és körös-körül megpirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszeres pépet, és kevergetve mintegy 2 percig sütjük. Rászórjuk a
garam masalát, meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 2,5 dl vízzel. Lassú
tűzön kb. 50 percig pároljuk. Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott vizet.
Rizskörettel tálaljuk.