Hozzávalók: 1 csirke, 5
salotthagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 cm gyömbér, 2 piros csili, hosszában
felvágva, 4 evőkanál sűrű szójaszósz, 1 nagy hagyma felkarikázva, 1 citrom, 2
kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál só
1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi
darabokra és dörzsöljük be a sóval és kurkumával.
2. Forró olajban süssük
ropogósra.
3. A hagymát, fokhagymát és
gyömbért daráljuk össze a robotgéppel.
4. Hagyjunk 2 kanálnyi olajat a
serpenyőben és süssük át benne a hagymakeveréket, amíg illatozni kezd.
5. Tegyük bele a szójaszószt, és csirkedarabokat
és jól keverjük össze.
6. Adjuk hozzá a hagymát és
csilit, pároljuk át és tálalás előtt csavarjuk rá a citromlevet.
Vigyázzunk a sózással, mert a
szójaszósz esetleg már elég sós!