Csirkerendang



Hozzávalók: 1 csirke, 5 cm gyömbér, 3 piros csili, hosszában felvágva, 6 salotthagyma, hüvelykujjnyi belacan, 1 csésze 1. Kókusztej, 2 csésze 2. Kókusztej, 3 karika citromhéj, összezúzva, 1/2 evőkanál cukor, 1/2 csésze olaj, 6 gerezd fokhagyma, só
1. Nyúzzuk meg a csirkét és vágjuk fel közepes darabokra.
2. A salotthagymát és gyömbért daráljuk át a robotgéppel, majd süssük az olajban a csilivel együtt, amíg kissé megbarnul.
3. Morzsoljuk bele a belacant.
4. Tegyük bele a csirkedarabokat, a citromhéjat, 3 csésze vizet és a sűrű kókusztejet. Forraljuk fel.
5. Amikor majdnem megpuhult, adjuk hozzá a cukrot és a 2. kókusztejet. Forraljuk fel.
6. Lassú tűzön pároljuk egész puhára, és amíg az olaj elválik.