Csirkeszambál



Hozzávalók: 1 csirke, 8 darabra vágva, 10 szárított piros csili, 10 salotthagyma, 5 gerezd fokhagyma, 5 cm gyömbér, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tamarindpép, só, bors, olaj a sütéshez
1. A gyömbér felét törjük össze mozsárban és dörzsöljük be vele a csirkét.
2. Az olajban süssük meg félig a csirkedarabokat.
3. A csilit, a salottot és gyömbért jól törjük össze együtt.
4. Az olaj felét öntsük ki a serpenyőből, és tegyük bele az összetört fűszereket és süssük át, amíg illatozni kezdenek.
5. Tegyük hozzá a tamarindot (vízben átmosva és leszűrve) és a sót. Öntsük fel egy csésze vízzel és forraljuk fel.
6. Tegyük bele a húst, és pároljuk puhára.
Fehér rizzsel vagy összenyomott rizzsel tálaljuk.