Hozzávalók: 1,5 kg csirke
kicsontozva, 2 cm-es darabokra vágva, 1 kávéskanál köménymag, 1/2 kávéskanál
fahéjpor, 8 salotthagyma, 1 kávéskanál korianderpor, 2,5 cm friss kurkuma, 1
kávéskanál cukor, 1 karika citromhéj, 2 evőkanál pörkölt földimogyoró, só, 2
evőkanál olaj
1. Daráljuk együtt össze a
koriandert, köménymagot, kurkumát, mogyorót, sót és cukrot. Keverjük el a
fahéjporral, apróra vágott salotthagymával és 1 evőkanál olajjal. Marináljuk
vele a csirkét néhány órára.
2. Minden hurkapálcika elejére
szúrjunk fel 5 húsdarabot.
3. Süssük a grillsütő parazsa
fölött, időnként olajjal vagy vajjal átkenve, amíg megsül.
Mogyorómártásba mártogatjuk,
nyers uborkaszeletekkel, hagymadarabokkal és összenyomott rizskockákkal
tálaljuk.