Hozzávalók: 1-1 tk. őrölt
köménymag, édesköménymag, 1 tk. csípős pirospaprika, 1,5 tk. őrölt koriandermag,
0,5 tk. bors, 6 szem szegfűszeg. 5 cm hosszú fahéj, 3 cm friss gyömbér vékony
szeletekre vágva, 1 csésze aprított hagyma, 1 dl. olaj, 1 mk. reszelt
citromhéj, 1-1 tk. Só. 80 dkg disznócomb apróra vágva, 1,5 csésze kókusztej, 3
ek. gin, kevés citromlé.
Pirítsuk vastag falú lábasban a
szegfűszeget, fahéjat, közben rázogassuk az edényt. Adjuk hozzá az olajat és a
paprika kivételével az őrölt fűszereket. Pirítsuk 1-2 másodpercig, kevergessük,
nehogy leégjen. Tegyük hozzá a gyömbért, hagymát, pirítsuk üvegesre, majd a hússal
is pirítsuk 2 percet. Öntsük hozzá a kókusztejet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk
puhára. Keverjük hozzá a gint, citromlét. Pároljuk még 5 percig. Sózzuk meg.
Idi appival, spagettivel, esetleg
rizzsel tálaljuk.