Hozzávalók: 2 doboz (kb. 80 dkg) konzerv szeletelt mangó, 1 sárgadinnye,
1 citrom reszelt héja, 2 ek porcukor, 2 ek kukoricakeményítő (vagy
kukoricaliszt), fél tk reszelt szerecsendió, 1,5 dl tejszín
A mangót lecsepegtetjük, és mixerben pürésítjük. A dinnye húsából apró
golyókat vájunk ki A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst, késsel kivágjuk, és a
levével együtt összeturmixoljuk. A pépesített dinnyét, serpenyőbe tesszük,
hozzáadjuk a citromhéjat és a cukrot. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés
vízzel, majd a dinnyepüréhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, és lassú
tűzön besűrítjük. Beleszórjuk a reszelt szerecsendiót és lehúzzuk a tűzről.
Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a mangópürével. A tejszínt kemény habbá
verjük és óvatosan a mangópüréhez keverjük. Tálkákba merjük és a
dinnyegolyókkal díszítjük.
Tálalás előtt 2-3 órára behűtjük.