Dinnyegolyók mangóval (desszert)



Hozzávalók: 2 doboz (kb. 80 dkg) konzerv szeletelt mangó, 1 sárgadinnye, 1 citrom reszelt héja, 2 ek porcukor, 2 ek kukoricakeményítő (vagy kukoricaliszt), fél tk reszelt szerecsendió, 1,5 dl tejszín
A mangót lecsepegtetjük, és mixerben pürésítjük. A dinnye húsából apró golyókat vájunk ki A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst, késsel kivágjuk, és a levével együtt összeturmixoljuk. A pépesített dinnyét, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a citromhéjat és a cukrot. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, majd a dinnyepüréhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Beleszórjuk a reszelt szerecsendiót és lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a mangópürével. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a mangópüréhez keverjük. Tálkákba merjük és a dinnyegolyókkal díszítjük.
Tálalás előtt 2-3 órára behűtjük.