Dobva-rázva sütött csirke-curry (főétel)



Hozzávalók: 4 kicsontozott lebőrözött csirkemell, 6 ek lecsepegtetett görög joghurt, 1 limett (vagy citrom) leve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 centis gyömbérdarab finomra vágva, 2 ek currykrém az ízesítéshez. 1 ek fűszerpaprika, só, 5 ek olaj, 1 hagyma meghámozva, negyedekre vágva és cikkekre bontva, 1-1 piros és zöld húsú paprika kimagozva, és egy centis kockákra vágva, 6 dkg nem sós kesudió, 4 ek víz, újhagyma a díszítéshez
A csirkemellet 1 cm vastag csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a joghurtot, a limett levét, a fokhagymát, a gyömbért, a currykrémet és a fűszerpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Egy nagyméretű mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a piros és zöld húsú paprikát, valamint a kesudiót és közepes hőmérsékleten 2 percig dobva-rázva sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A csirkés keveréket beleöntjük a serpenyőbe, és 4-5 percig dobva rázva sütjük, amíg jól átsül és megpirul. Hozzáadjuk a vizet, alaposan megkeverjük, majd visszarakjuk a zöldségeket is a serpenyőbe. Lassú tűzön 2 percig sütjük. A tetejére, karikákra vágott újhagymát szórunk.
Azonnal tálaljuk.