Hozzávalók: 4 kicsontozott lebőrözött csirkemell, 6 ek lecsepegtetett
görög joghurt, 1 limett (vagy citrom) leve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 centis
gyömbérdarab finomra vágva, 2 ek currykrém az ízesítéshez. 1 ek fűszerpaprika,
só, 5 ek olaj, 1 hagyma meghámozva, negyedekre vágva és cikkekre bontva, 1-1
piros és zöld húsú paprika kimagozva, és egy centis kockákra vágva, 6 dkg nem
sós kesudió, 4 ek víz, újhagyma a díszítéshez
A csirkemellet 1 cm vastag csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
Hozzáadjuk a joghurtot, a limett levét, a fokhagymát, a gyömbért, a currykrémet
és a fűszerpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Egy
nagyméretű mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a
piros és zöld húsú paprikát, valamint a kesudiót és közepes hőmérsékleten 2
percig dobva-rázva sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A csirkés keveréket beleöntjük a serpenyőbe, és 4-5 percig dobva rázva
sütjük, amíg jól átsül és megpirul. Hozzáadjuk a vizet, alaposan megkeverjük,
majd visszarakjuk a zöldségeket is a serpenyőbe. Lassú tűzön 2 percig sütjük. A
tetejére, karikákra vágott újhagymát szórunk.
Azonnal tálaljuk.