Hozzávalók: 50 dkg vékony karikákra vágott hagyma, 6 gerezd zúzott
fokhagyma, 2 vékony szelet friss gyömbér, 4-5 megrepesztett kardamommag, 2 dl
olaj, 2 tk chilipor, fél citrom leve, 5 szem szegfűszeg, 5 centis fahéjdarab, 2
tk cukor, só, 1 dl tej
Magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan
kevergetve aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a
kardamomot. A megsült hagymát kivesszük és félretesszük.
Az olajat leöntjük, és a serpenyő alján visszamaradt olajba szórjuk a
chiliport, majd felöntjük a citromlével és 2-3 ek vízzel. Lefedve lassú tűzön 5
percig pároljuk. Visszatesszük a sült hagymát, hozzáadjuk a szegfűszeget, a
fahéjat, a cukrot és a sót, felöntjük a tejjel. 2-3 perc alatt összefőzzük.