Hozzávalók: 75 dkg burgonya, só, 6 dkg vaj, 2 ek olaj, 1 kk őrölt
kurkuma, 1 nagy hagyma negyedelve és szeletekre vágva, 3 gerezd zúzott
fokhagyma, diónyi friss gyömbér finomra vágva, 1 kk köménymag, fél kk cayenne-i
bors, 2 kk citromlé, 1 ek apróra vágott mentalevél, mentaágak a díszítéshez
A burgonyát meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk és forrásban lévő sós
vízben 6-8 percig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a kés belemegy (ne főzzük
túl). Alaposan lecsepegtetjük, visszatesszük az üres lábosba, és közepes tűz
fölött rázogatva néhány perc alatt leszárítjuk. Egy mély serpenyőben közepes
hőmérsékleten felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a kurkumát, majd a
felszeletelt hagymát és a főtt burgonyát, és 4-5 percig sütjük, amíg a keverék
barnulni nem kezd. Közben folyamatosan kevergetjük és rázogatjuk. Hozzáadjuk a
fokhagymát, a gyömbért, a köménymagot, a cayenne-i borsot és a sót. Lassú
tűzön, állandóan kevergetve további 1 percig sütjük. A burgonyát előmelegített
tálalóedényre szedjük. A citromlét a lábosban maradt folyadékhoz keverjük, és
az egészet a burgonyára kanalazzuk. Megszórjuk a felaprított mentalevelekkel,
és mentaágakkal díszítve forrón tálaljuk.