Hozzávalók 70 dkg kockákra vágott burgonya,
2 zöldpaprika kockákra vágva, 4 érett paradicsom lehéjazva - kockákra vágva, 2
evőkanál olaj v. ghí, 40 dkg hagyma karikákra vágva, diónyi friss gyömbér
lereszelve, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek őrölt fahéj (ez egy kicsit soknak
tűnik), 1 kk őrölt fekete bors, 1 kk őrölt cayenne-i bors, csipetnyi só
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a
zsiradékot, megsütjük benne a hagymát és a burgonyát, de nem hagyjuk
megbarnulni. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a paprikát és néhány percig
kevergetve sütjük. Beletesszük a paradicsomot, és a fűszereket, megsózzuk.
Felöntjük 5 dl vízzel, és fél óra alatt nagyon puhára főzzük. A mártásnak jó
sűrűnek kell lennie, ha nem az, akkor az egészet még néhány percig fedő nélkül
főzzük tovább.
+ ghí = tisztított vaj, amelyet kétszer
felmelegítenek, és tiszta muszlinkendőn átszűrnek. Indiában általános
főzőzsiradékként használják.