Hagymás burgonyacurry



Hozzávalók 70 dkg kockákra vágott burgonya, 2 zöldpaprika kockákra vágva, 4 érett paradicsom lehéjazva - kockákra vágva, 2 evőkanál olaj v. ghí, 40 dkg hagyma karikákra vágva, diónyi friss gyömbér lereszelve, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek őrölt fahéj (ez egy kicsit soknak tűnik), 1 kk őrölt fekete bors, 1 kk őrölt cayenne-i bors, csipetnyi só
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, megsütjük benne a hagymát és a burgonyát, de nem hagyjuk megbarnulni. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a paprikát és néhány percig kevergetve sütjük. Beletesszük a paradicsomot, és a fűszereket, megsózzuk. Felöntjük 5 dl vízzel, és fél óra alatt nagyon puhára főzzük. A mártásnak jó sűrűnek kell lennie, ha nem az, akkor az egészet még néhány percig fedő nélkül főzzük tovább.
+ ghí = tisztított vaj, amelyet kétszer felmelegítenek, és tiszta muszlinkendőn átszűrnek. Indiában általános főzőzsiradékként használják.