Hozzávalók 50 dkg zöldbab 1 cm-es darabokra
vágva, 80 dkg hagyma finomra vágva, 25 dkg burgonya kockákra vágva, 25 dkg
spenót finomra vágva, 10 dkg vaj, 3 zöldpaprika csíkokra vágva, 5 gerezd
fokhagyma, köménymag, pirospaprika, fekete bors, só
A zöldbabot és a spenótot kevés sós vízben
lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. A burgonyát sós vízben külön lábosban,
megfőzzük.
A párolt zöldségekből kinyomkodjuk a vizet,
és a burgonyához tesszük. Megszórjuk köménymaggal, pirospaprikával, megsózzuk -
borsozzuk, és melegen tartjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat,
aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a
zöldpaprikát, együtt megpirítjuk. Az egészet a zöldséges keverékre öntjük,
felforraljuk, és még 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és fedő alatt saját
gőzében 10 percig hagyjuk párolódni. Melegen tálaljuk.