Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma vékony karikákra szelve, 35 dkg
nagyszemű bab (friss vagy fagyasztott), 1.5 dl natúr joghurt, 1 ek apróra
vágott friss menta, fél ek citromlé, 1 gerezd fokhagyma félbevágva, só, őrölt
fehér bors, fél uborka meghámozva, félbevágva és felszeletelve
A hagymaszeleteket hideg forró víz alatt leöblítjük, majd alaposan
lecsepegtetjük. A nagy szemű babot forrásban lévő vízben puhára főzzük, ha
friss babot használunk, akkor kb. 8-10 perc alatt, ha fagyasztottat, akkor 5-6
perc alatt. Lecsepegtetjük, hideg folyó csapvízben leöblítjük, majd újra alaposan
lecsepegtetjük. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mentát a citrom
levet, a fokhagymát és a fűszereket.
Összekeverjük a hagymát, az uborkát és a babot. Megforgatjuk a
joghurtöntetben. A fokhagymát kidobjuk. Átkanalazzuk a kész salátát a tálalóedénybe.