Hozzávalók: (6 személyre) 1 kg
darált marhahús, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 4 fej lila hagyma, 2
gerezd fokhagyma, 1 evőkanál chilipaprika-krém, 2 dl kókusztej, 1 evőkanál
citromlé, 1 evőkanál gyömbér. 2 evőkanál kurkuma, 1 kávéskanál fahéj, 1
kávéskanál szegfűszeg, 1 kávéskanál ánizs, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
olaj a sütéshez
A darált húsból kis gombócokat
formálunk. A chilipaprika-krémet összekeverjük a citromlével, a finomra vágott
lila hagymával és a zúzott fokhagymával, beletesszük a fűszereket, sót, borsot.
Fazékba olajat öntünk, amikor felforrósodik, a fűszeres keveréket beletesszük a
forró olajba, állandó kevergetés közben hozzáöntjük a kókusztejet. Amikor
felforrt, egyenként beletesszük a húsgombócokat. Állandó kevergetés mellet
10-15 perc alatt megpirulnak. A gombócokat bő mártással tálaljuk. Párolt rizst
kínálunk hozzá.
Ez a fogás, maláj nevén Rendang
bola, Indonézia-szerte kedvelt, maláj és kínai vendéglők étlapján egyaránt
szerepel.