Húsos táska



(húsos samosa)
Indiai előétel
Hozzávalók:
A tésztához:    20 dkg liszt, egy dl tej, só.
A töltelékhez:  25 dkg darált hús (lehet csirke, marha, bármilyen sovány hús), egy hagyma, egy hajában főtt krumpli, két kávéskanál curry, egy kávéskanál chili, só, bors, olaj, tojás a tészta megkenéséhez.
Két kanál olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzátesszük a húst, megfűszerezzük, kevergetve megsütjük. Hozzákeverjük a meghámozott, összetört krumplit, és hagyjuk hűlni.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, a legnagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A lapok közepére teszünk egy-egy kanál tölteléket, szélüket megkenjük tojással, félbehajtjuk a tésztát, széleit jól összenyomkodjuk. Forró olajban kisütjük.
Kínáljunk hozzá valamilyen salátát vagy csatnit (gyümölcsös vagy zöldséges ízesítő).