(húsos samosa)
Indiai előétel
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg liszt, egy dl tej, só.
A töltelékhez: 25 dkg darált hús (lehet csirke, marha, bármilyen sovány hús), egy
hagyma, egy hajában főtt krumpli, két kávéskanál curry, egy kávéskanál chili,
só, bors, olaj, tojás a tészta megkenéséhez.
Két kanál olajban üvegesre pároljuk a
hagymát, hozzátesszük a húst, megfűszerezzük, kevergetve megsütjük.
Hozzákeverjük a meghámozott, összetört krumplit, és hagyjuk hűlni.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra
nyújtjuk, a legnagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A lapok közepére teszünk
egy-egy kanál tölteléket, szélüket megkenjük tojással, félbehajtjuk a tésztát,
széleit jól összenyomkodjuk. Forró olajban kisütjük.
Kínáljunk hozzá valamilyen salátát vagy
csatnit (gyümölcsös vagy zöldséges ízesítő).