Húspástétom Irak



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 nagy reszelt vöröshagyma, 3 evőkanál víz, 1 egész tojás, 7 dl erőleves (lehet zacskós leves is), 1 tojás sárgája, 2 dl joghurt, 25 dkg darált marhahús, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál törött fehérbors, 1 tojás felverve, köménymag
Nagy tálban gyúrjuk össze a lisztet a tojással és a tojás sárgájával, vízzel, sóval, borssal. Mikor a tészta már sima, pihentessük 2 órán át. Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a darált húst, hagymát, sót, borsot. Kilisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, amilyen vékonyra csak tudjuk. Vágjunk 6 cm-es nagy kockákat, a közepére tegyünk 1 kávéskanálnyi tölteléket, hajtsuk félbe, ragasszuk le a széleket kevés vízzel. Kenjük meg a tetejét a felvert tojással, szórjuk meg a köménymaggal. Gyengén kiolajozott tepsibe tegyük, előmelegített, forró sütőbe. Süssük szép aranysárgára kb. 20 percig, majd öntsük rá az erőlevest, fedjük be fóliával, és takaréklángon süssük, míg a tészták puhák lesznek, és a leves elfő.
A joghurtot tálban habverővel verjük fel és öntsük poharakba. Forró tésztákat adjuk hozzá.