Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 nagy
reszelt vöröshagyma, 3 evőkanál víz, 1 egész tojás, 7 dl erőleves (lehet
zacskós leves is), 1 tojás sárgája, 2 dl joghurt, 25 dkg darált marhahús, 2
kávéskanál só, 1 kávéskanál törött fehérbors, 1 tojás felverve, köménymag
Nagy tálban gyúrjuk össze a
lisztet a tojással és a tojás sárgájával, vízzel, sóval, borssal. Mikor a
tészta már sima, pihentessük 2 órán át. Közben készítsük el a tölteléket.
Keverjük össze a darált húst, hagymát, sót, borsot. Kilisztezett deszkán
nyújtsuk ki a tésztát, amilyen vékonyra csak tudjuk. Vágjunk 6 cm-es nagy
kockákat, a közepére tegyünk 1 kávéskanálnyi tölteléket, hajtsuk félbe,
ragasszuk le a széleket kevés vízzel. Kenjük meg a tetejét a felvert tojással,
szórjuk meg a köménymaggal. Gyengén kiolajozott tepsibe tegyük, előmelegített,
forró sütőbe. Süssük szép aranysárgára kb. 20 percig, majd öntsük rá az
erőlevest, fedjük be fóliával, és takaréklángon süssük, míg a tészták puhák
lesznek, és a leves elfő.
A joghurtot tálban habverővel
verjük fel és öntsük poharakba. Forró tésztákat adjuk hozzá.