Indiai húsgombóc India



Hozzávalók: 4 keménytojás, 1 kg sovány báránycomb (darálva), 2 kávéskanál só, 1 csipet bors, 1,5 dl olaj, 1 fej vöröshagyma  (szeletelve), 1 db paradicsompaprika (szeletelve), 1 kávéskanál gyömbér, 1,5 dl csirkeleves kocka, 1 csipet pirospaprika
A keménytojásokat keresztbe félbevágjuk. A darált húst összekeverjük sóval, borssal. A húst 8 részre osztjuk, és mindegyikbe beleteszünk egy fél kemény tojást úgy, hogy ne látsszon ki a húsból. Az olajban jól megsütjük a húsgombócok minden oldalát. Utána a maradék olajban süssük meg a hagymát és a paprikát, majd sózzuk, paprikázzuk meg és öntsünk rá levest. Jól felmelegítve öntsük a gombócokra.