Hozzávalók: 4 keménytojás, 1 kg
sovány báránycomb (darálva), 2 kávéskanál só, 1 csipet bors, 1,5 dl olaj, 1 fej
vöröshagyma (szeletelve), 1 db
paradicsompaprika (szeletelve), 1 kávéskanál gyömbér, 1,5 dl csirkeleves kocka,
1 csipet pirospaprika
A keménytojásokat keresztbe
félbevágjuk. A darált húst összekeverjük sóval, borssal. A húst 8 részre
osztjuk, és mindegyikbe beleteszünk egy fél kemény tojást úgy, hogy ne látsszon
ki a húsból. Az olajban jól megsütjük a húsgombócok minden oldalát. Utána a
maradék olajban süssük meg a hagymát és a paprikát, majd sózzuk, paprikázzuk
meg és öntsünk rá levest. Jól felmelegítve öntsük a gombócokra.