Hozzávalók 4 személyre: 20-25 dkg lencse,
4-5 dl víz, 2 paradicsom, 1 csípős zöld- paprika, 1 teáskanál őrölt koriander,
1 teáskanál őrölt kömény, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál vaj, vagy olaj.
A megtisztított. váltott vízben többször
átmosott lencsét vízben, fedő alatt majdnem puhára főzzük a sóval. borssal. A
vajban - vigyázva, hogy meg ne égjen - megpirítjuk a karikára vágott paprikát,
miközben, kevés időkülönbséggel, hozzáadjuk a köményt, a koriandert és a kevés
pirospaprikát. (Aki szereti, reszelt gyömbért is tehet bele.) A lepirított
fűszereket a lencséhez keverjük, öt percig főzzük, beletesszük a felkockázott
paradicsomot és az egészet 2-3 perc alatt készre főzzük. Önmagában is laktató
étel, de száraz húsokhoz adhatjuk körítésnek is.