Indiai rizses csirke fűszeres joghurttal



Hozzávalók: 1 csirke (1, 5- 2 kg darabolva, persze lehet csak comb is),, 15 dkg rizs, 2 dl joghurt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 hagyma finomra vágva, 2 kávéskanál curry, 3 dl csirkehúsleves (Ieveskockából), 1 friss chilipaprika karikákra vágva, 4 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só.
Elkészítés: A megmosott rizst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, a csirkét feldaraboljuk, bőrét eltávolítjuk. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd beletesszük a csirkedarabokat, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, a sót, a curryt, végül a joghurtot, és lassú tűzön 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük. A rizst lecsepegtetjük, és a csirkéhez adjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paprikát, és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk. Ha szükséges, közben az elpárolgott vizet pótoljuk, vagy ha a végén túl leveses lenne, fedő nélkül melegítjük, amíg a felesleges víz elpárolog.