Hozzávalók: 1 csirke (1, 5- 2 kg darabolva,
persze lehet csak comb is),, 15 dkg rizs, 2 dl joghurt, 1 gerezd zúzott
fokhagyma, 1 hagyma finomra vágva, 2 kávéskanál curry, 3 dl csirkehúsleves
(Ieveskockából), 1 friss chilipaprika karikákra vágva, 4 evőkanál olaj, 1
kávéskanál só.
Elkészítés: A megmosott rizst 1
órára hideg vízbe áztatjuk, a csirkét feldaraboljuk, bőrét eltávolítjuk. Egy
nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát,
majd beletesszük a csirkedarabokat, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát,
a sót, a curryt, végül a joghurtot, és lassú tűzön 10 percig főzzük, közben
többször megkeverjük. A rizst lecsepegtetjük, és a csirkéhez adjuk. Felöntjük a
húslevessel, beletesszük a paprikát, és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk.
Ha szükséges, közben az elpárolgott vizet pótoljuk, vagy ha a végén túl leveses
lenne, fedő nélkül melegítjük, amíg a felesleges víz elpárolog.