Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 1 kg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 citrom,
ánizs, 4 dl joghurt, sáfrány, 20 dkg mandula, 2 dl tejföl, bors
A vöröshagymából 2-3 fejet apróra vágva vajon megpirítunk, ráöntjük a
citrom levét. Tovább pároljuk, majd ledaráljuk. A többi hagymát egészben
hagyjuk, sóval, ánizzsal bedörzsöljük. A kicsontozott húst felszeleteljük,
bekenjük joghurttal, meghintjük sáfránnyal, kevés olajon pirosra sütjük. A
szeleteket lábasba rakjuk, hozzáöntjük a többi joghurtot, majd nagy lángon
elfőzzük. A tejfölt elkeverjük az őrölt mandulával, ráöntjük a húsra,
belerakjuk az egész hagymákat, és fél óráig pároljuk. Hozzáadjuk a hagymapürét,
sózzuk, borsozzuk, majd letakarva fél óráig sütjük.