Hozzávalók: 4 tasak KNORR Instant Sárgadinnyeleves,
2 apró sárgadinnye, 8 dl joghurt, 5 dkg liszt, 5 dkg cukor, kevés sütőpor, olaj
(a sütéshez), őrölt fahéj, reszelt szerecsendió, reszelt gyömbér, 2 szem
ánizsmag;
Elkészítése: A dinnyéket félbevágjuk, a
magokat eltávolítjuk, a húst karalábévájóval kiszedjük. A joghurtot simára
keverjük a tasakok tartalmával, és a dinnyékbe töltjük, majd hűtőbe tesszük. A
lisztet kevés sütőporral, cukorral, 2 evőkanál joghurttal és az összetört
fűszerekkel összedolgozzuk sűrű tésztává. A tésztát evőkanál segítségével a
forró olajba szaggatjuk, és pirosra sütjük. Tálaláskor a dinnyegolyókat és a
jól lecsepegtetett tésztákat a joghurtra tesszük.