Hozzávalók
4 személyre: 8 db sós palacsinta, 40 dkg főtt csirkehús, 40 dkg fejes káposzta,
1 kisebb hagyma, 1 alma, 1 evőkanál vaj, só, őrölt bors, currypor. A
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a kisütéshez 2 dl olaj.
A
csirkét sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, kicsontozzuk, és egészen apróra vágjuk,
vagy ledaráljuk. A finomra vágott hagymát forró vajban megfonnyasztjuk,
rátesszük a vékonyra szeletelt káposztát, megpároljuk, s a végén egy kicsit
lepirítjuk. Egészen vékony metéltre szeletelve adjuk hozzá az almát, megsózzuk,
megborsozzuk, összekeverjük a hússal, s megtöltjük vele a palacsintákat.
Felgöngyölve vagy négyrét hajtva bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Apróra vágott metélőhagymával ízesített tartárral leöntve, forrón tálaljuk.