Hozzávalók:
A nyársakhoz: 1 doboz ananász, 2
narancs, 80 dkg sertés szűzpecsenye.
A marinádhoz: 3 evőkanál vaj, 2
cikk fokhagyma, 1 chili, 1 teáskanál gyömbérpor, 1/2 teáskanál curry-por, 3-4
szegfűbors, 1/2 teáskanál fahéj, 1,5 dl almapálinka.
A mártáshoz: 20 dkg ananász, 1,5
dl tejszín, 1 dl édes fehérbor, 1/4 teáskanál Cayenne bors, 1 evőkanál étkezési
keményítő.
A húst szeleteljük ujjnyi
vastagságúra. Az ananászt vágjuk kockákra. A narancsokat cikkekre szedjük.
Készítsük el a marinádot: a fokhagymát zúzzuk apróra, keverjük el az olajjal,
adjuk hozzá a különböző fűszereket, majd öntsük hozzá az almapálinkát. Rakjuk
bele a hússzeleteket a marinádba, és 20 percre tegyük a hűtőszekrénybe. A
mártáshoz vágjuk apróra a megmaradt ananászt, öntsük föl tejszínnel, és gyenge
tűzön főzzük össze, ízesítsük fehérborssal, és csipetnyi Cayenne borssal. Az
étkezési keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, adjuk a mártáshoz. Főzzük,
míg sűrűsödni kezd. A mártást tálalásig tegyük jégre. A hússzeleteket emeljük
ki a marinádból, csöpögtessük le és felváltva az ananásszal, illetve a
narancsszeletekkel tűzzük nyársra, majd helyezzük a forró rostélyosra. Sütés
közben kenegessük a nyársakat a maradék marináddal. Tálaláskor kínáljuk hozzá a
jégbehűtött ananászmártást.