Hozzávalók
4 személyre: 1 nagyobb csirke combja és melle, a májjal és zúzával együtt, 1
evőkanál cukor, 0.5 dl rizspálinka (jó a cseresznye-, vagy a barackpálinka is),
5 evőkanál szójamártás, só, törött bors, gyömbérpor.
A
japán módra készített sült csirkéhez a húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és vékony
nyársra vagy hurkapálcikára tűzhető darabokra vágjuk. Kockára vágjuk a zúzát és
a májat is, és az egészet váltogatva, kb. húszcentis nyársra vagy
hurkapálcikára tűzzük és megsózzuk. A szójamártást törött borssal, cukorral,
gyömbérporral és pálinkával ízesítjük. Beleforgatjuk a nyársakat, és roston
vagy grillsütőben megsütjük Sütés közben, többször is megkenjük a fűszeres
szójaszósszal, hogy minél pirosabbra süljön.