Hozzávalók: 2 nagy hagyma és 2
sárgarépa 1 cm-es szeletekre vágva, 12 dkg zöldbab, 2 zöldpaprika felkarikázva,
1 burgonya 1 cm-es hasábokra vágva, 0,5 kg tisztított apró rák, 50 dkg liszt, 8
tojás, 1 kk. só, olaj a sütéshez.
Összekeverjük a lisztet a
tojásokkal, sóval és 1 dl hideg vízzel.
A sűrű palacsintatésztába mártjuk
a zöldségeket, rákot és forró, bő olajban kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk. (A
hagymából 5-6 karikát, a többiből 1-1 darabot mártunk a tésztába.)
A darabokat összevegyítve nagy
tálra tesszük, tempura mártással tálaljuk. Minden teríték elé teszünk 1
csészét, és abba mártogatunk.
Mártás nélkül is finom.
Tempura mártás Japán
Hozzávalók: 1 dl szójamártás, 2
kk. cukor, 2 ek. fehérbor, 2 ek. reszelt torma, 2 kk. gyömbér.
Mindent összeöntünk, és állandóan
kevergetve összefőzzük. 1-2 nappal a tálalás előtt el lehet készíteni.