Hozzávalók: 1 nagy padlizsán, 1 zöld chili paprika vékony karikákra
vágva, 2 dkg friss gyömbér apróra vágva, 2 ek ghí v. olaj, 2 gerezd zúzott
fokhagyma, 2,5 dl joghurt, fél kk őrölt kurkuma, fél kk őrölt kömény, só
A padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és fél óráig állni
hagyjuk. A chilipaprikát a gyömbérrel együtt mozsárban megtörjük.
Alaposan leöblítjük a padlizsánszeleteket, jól lecsepegtetjük és
rátesszük a chili - gyömbér keveréket. Egy serpenyőben felforrósítjuk a
zsiradékot, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát 1-2 percen át sütjük.
Ügyeljünk arra, hogy nem barnuljanak meg. Konyhai papírtörlőre szedve jól
lecsepegtetjük. Összekeverjük a fokhagymát, a joghurtot és a fűszereket, megsózzuk.
Egy tálba tesszük, és a tetején elrendezzük a padlizsánszeleteket. Fél órára
hűtőszekrénybe helyezzük.