Keleti disznósült Kína



Hozzávalók: 2 kávéskanál só, 2 dl szójamártás, 1 dl citromlé, 10 dkg kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 10 dkg kristálycukor, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 kg lapocka, csont nélkül
Egy nagy tálban összekeverjük a szójamártást, sót, citromlevet, cukrot, hagymát, gyömbért és fokhagymát. Ebbe a pácba helyezzük a húst zsíros felével felfelé. Fedjük be és állítsuk hűtőszekrénybe 1 napra. A pácból kiemelve csavarjuk és kötözzük össze a húst, majd tegyük sütőbe, és 3 órán át, süssük a páclével gyakran öntözve. Ha a hús elkészült, vágjuk vékony szeletekre és rizzsel tálaljuk.