Hozzávalók 25 dkg nem sózott kesudió, 3 ek olaj, diónyi friss gyömbér
lereszelve. 2 hagyma finomra vágva, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mák, 3 nagy
hámozott paradicsom felkockázva, 4.5 dl kókusztej, só, 2 ek friss mentalevél
Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, megpirítjuk rajta a kesut és
félretesszük. A gyömbért, a fokhagymát, a mákot és a sót a mozsárban péppé
zúzzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a fűszeres
pépet 2-3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kesut és a
kókusztejet, és fedő nélkül addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. A kész
curryt meghintjük a mentával.