Kókuszos csirke



Hozzávalók: 1 csirke húsa kicsontozva és ledarálva, 20 szárított csili - beáztatva és ledarálva, 2 csésze kókuszreszelék - megpirítva és összetörve, 4 csésze 1. Kókusztej, 2 karika citromhéj, 1 darab szárított tamarind (helyette néhány csepp citromlé), 5 cm gyömbér, lereszelve, 1 nagy hagyma lereszelve, 1 kávéskanál feketebors, 1/2 kávéskanál kurkuma, 1/2 kávéskanál ánizsmag és köménymag keverve
1. Tegyük egy lábasba a ledarált csilit, hagymát, gyömbért. Öntsük rá a kókusztejet és keverjük hozzá a csirkehúst. Forraljuk fel.
2. Adjuk hozzá a borsot, fűszereket, citromhéjat, kókuszreszeléket és tamarindot.
3. Főzzük lassú tűzön, amíg a mártás besűrűsödik és az étel majdnem száraz. Ízlésünk szerint sózzuk.