Koreai mézes csirke



Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 10 dkg sárgarépa, 15 dkg apró szemű hagyma, 3 ek kukoricaliszt, 2 ek méz, 1 mk gyömbérpor, 2 ek szójamártás, 2 ek chilimártás, 2 ek citromlé, só.
A kicsontozott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricaliszttel megszórjuk, megsózzuk, és bő olajban kisütjük. A fölösleges olajat leöntjük róla, és a gyömbérport, a szójamártást, a mézet, a chilimártást meg a citromlevet hozzáadjuk. Lefedve puhára főzzük és az utolsó pillanatban az apró szemű hagymát is közékeverjük. Ha szükséges, egy kis kukoricaliszttel sűríthetjük. Rizs, vagy szójamártással meglocsolt metélttészta illik hozzá.