Hozzávalók: 30 dkg mirelit
kukorica (vagy 1 doboz konzerv, levével együtt), só, pici cukor, 10 dkg rizs,
10 dkg sárgarépa, 2 dkg kukoricakeményítő, 8 dkg vaj, 1 db tojás, 1/2 cs.
petrezselyemzöld, 3 dkg vöröshagyma, 1,5 dl tej.
A hasábokra vágott sárgarépát
(kb. 3 cm hosszú, fél cm széles) kevés olajban megpirítjuk (igy szebb lesz a
leves színe), majd csontlében feltesszük főzni (vagy 1l víz + 2 csirkeleves
kocka). Sóval, cukorral izesitjük. Ha
megpuhult a kukorica, és a sárgarépa, liszt és tej keverékével behabarjuk, és
jól kiforraljuk. A rizsgombócokat külön főzzük meg sós vizben, és a levesbe
tesszük. Rizsgombóchoz a megpárolt rizst összekeverjük a vajban megfuttatott
hagymával, petrezselyemmel, sózzuk, és a tojással összeállítjuk. Kb. 15 percig
főzzük.