Hozzávalók: 4 megtört kardamommag, 1 dl forró víz, 40 dkg cukrozott
sűrített tej, 1 dl hideg víz, 3 dkg sózatlan pisztácia, 3 dkg blansírozott
mandula, 2 csepp mandulaaroma (elhagyható), 1,5 dl tejszín, citromhéjdarabkák a
díszítéshez (elhagyható)
A forró vizet egy tálba öntjük, beletesszük a kardamómi magokat, és 15
percig állni hagyjuk. Közben a sűrített tejet turmixgépbe tesszük a hideg
vízzel, a pisztáciával, a mandulával és a mandulaaromával. Kb. 30 percig
keverjük, amíg nagyon sima lesz. Hozzászűrjük a kihűlt kardamomis vizet, és az
egészet egy tálba öntjük.
A tejszínt felhabosítjuk, és a keverékhez öntjük. Összekeverjük egy lapos
fém, vagy műanyag tálba öntjük, és 3 órán át, fagyasztjuk (akkor jó, ha a
szélei már kemények, de a közepe még puha). Átöntjük egy tálba és egy villával
jól összekeverjük (megtörve a jégkristályokat). Kis tálkákba osztjuk, és
legalább 4 órán át (de inkább egy egész éjszaka) fagyasztjuk, amíg
megkeményedik. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, egy pillanatra hideg víz
alá tartjuk, és késsel körbevágjuk a tálka széle mentén. Tálalóedényre öntjük
és citromhéjdarabkákkal (vagy rózsaszirmokkal) díszítjük.