Kulfi 2. (indiai jégkrém)



Hozzávalók: 4 megtört kardamommag, 1 dl forró víz, 40 dkg cukrozott sűrített tej, 1 dl hideg víz, 3 dkg sózatlan pisztácia, 3 dkg blansírozott mandula, 2 csepp mandulaaroma (elhagyható), 1,5 dl tejszín, citromhéjdarabkák a díszítéshez (elhagyható)
A forró vizet egy tálba öntjük, beletesszük a kardamómi magokat, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a sűrített tejet turmixgépbe tesszük a hideg vízzel, a pisztáciával, a mandulával és a mandulaaromával. Kb. 30 percig keverjük, amíg nagyon sima lesz. Hozzászűrjük a kihűlt kardamomis vizet, és az egészet egy tálba öntjük.
A tejszínt felhabosítjuk, és a keverékhez öntjük. Összekeverjük egy lapos fém, vagy műanyag tálba öntjük, és 3 órán át, fagyasztjuk (akkor jó, ha a szélei már kemények, de a közepe még puha). Átöntjük egy tálba és egy villával jól összekeverjük (megtörve a jégkristályokat). Kis tálkákba osztjuk, és legalább 4 órán át (de inkább egy egész éjszaka) fagyasztjuk, amíg megkeményedik. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, egy pillanatra hideg víz alá tartjuk, és késsel körbevágjuk a tálka széle mentén. Tálalóedényre öntjük és citromhéjdarabkákkal (vagy rózsaszirmokkal) díszítjük.