Lencsés rizs



Hozzávalók: 30 dkg rizs, 15 dkg hasított (?) lencse, 2 zöld chili paprika karikákra vágva, 2 paradicsom lehéjazva és kockákra vágva, diónyi friss gyömbér lereszelve, 1 hagyma finomra vágva. 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk őrölt kurkuma, fél kk cayenne-i bors, 1 kk garam masala (ízlés szerint készített fűszerkeverék), 2 ek olaj (v. ghí), 1 kk őrölt kömény. 1 nagy burgonya kockákra vágva, csipetnyi só, 3 ek finomra vágott korianderzöld (ilyen én nem láttam még - de ezek szerint létezik)
Külön - külön megmossuk a lencsét és a rizst, és lecsepegtetjük. A gyömbért, a fokhagymát, a kurkumát, a cayenne-i borsot és a garam masalát mozsárban összezúzzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és aranysárgára pirítjuk benne a hagymát. Beletesszük a fűszerpépet, és 1-2 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit, a köményt, a rizst, a lencsét és a paradicsomot és mintegy 5 percig kevergetve sütjük.
Beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és felöntjük 8 dl vízzel. Félig lefedett edényben 25 percig lassú tűzön főzzük. Ha szükséges adjunk hozzá még egy kevés vizet. Végül szórjuk meg a korianderzölddel.