Nasi Goreng 1.



Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg barna rizs, 30 dkg kicsontozott csirkehús, 25 dkg rák, 5 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szárított cseresznyepaprika, fél dl szójamártás, késhegynyi csípős chilipor, 2 tojás, 3 szál újhagyma vagy egy csokor snidling.
Előkészítés: A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni, lassú tűzön megpuhítjuk, majd kihűtjük. A tojásokat simára keverjük, 1 evőkanál olajon rántottát készítünk, és kihűtjük. A cseresznyepaprikát félbetörjük, kicsumázzuk, kimagozzuk, majd a hagymával és a fokhagymával felaprítjuk. A húst kockákra vágjuk.
Elkészítés: 2 evőkanál olajat felforrósítunk, majd a cseresznyepaprikát és a kétféle hagymát kevergetve 2-3 percig sütjük benne. A rizst belekeverjük, és tovább keverve még 5 percig a tűzön hagyjuk, majd melegen tartjuk. A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, és a húskockákat pirosra sütjük benne. A rákhúst belekeverjük, majd a szójamártással, a curryporral, sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A rizsre halmozzuk a húst és a rákot. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a tálat ezzel díszítjük.
Top tipp:
A fagyasztott vagy konzerv rák helyett használhatjuk az olcsóbb, halüzletekben kapható összepréselt rákhúst (crab steak).
Munka: kb. 40 perc.
Fogyasztható: kb. 1 óra 10 perc múlva