Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg barna
rizs, 30 dkg kicsontozott csirkehús, 25 dkg rák, 5 evőkanál olaj, 1 fej
vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szárított cseresznyepaprika, fél dl
szójamártás, késhegynyi csípős chilipor, 2 tojás, 3 szál újhagyma vagy egy
csokor snidling.
Előkészítés: A rizst kétszeres
mennyiségű sós vízben feltesszük főni, lassú tűzön megpuhítjuk, majd kihűtjük.
A tojásokat simára keverjük, 1 evőkanál olajon rántottát készítünk, és
kihűtjük. A cseresznyepaprikát félbetörjük, kicsumázzuk, kimagozzuk, majd a
hagymával és a fokhagymával felaprítjuk. A húst kockákra vágjuk.
Elkészítés: 2 evőkanál olajat
felforrósítunk, majd a cseresznyepaprikát és a kétféle hagymát kevergetve 2-3
percig sütjük benne. A rizst belekeverjük, és tovább keverve még 5 percig a
tűzön hagyjuk, majd melegen tartjuk. A maradék 2 evőkanál olajat
felforrósítjuk, és a húskockákat pirosra sütjük benne. A rákhúst belekeverjük,
majd a szójamártással, a curryporral, sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A rizsre halmozzuk a húst és a
rákot. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a tálat ezzel díszítjük.
Top tipp:
A fagyasztott vagy konzerv rák
helyett használhatjuk az olcsóbb, halüzletekben kapható összepréselt rákhúst
(crab steak).
Munka: kb. 40 perc.
Fogyasztható:
kb. 1 óra 10 perc múlva