Hozzávalók: 25 dkg apró kockára
vágott sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg
császárszalonna, só, bors, gyömbér, koriandermag, fél citrom leve, 1 póréhagyma,
2 csípős zöldpaprika, 4 ek szójamártás, 40 dk rizs.
Az apróra vágott vöröshagymát az
olajon megfonnyasztjuk, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával és a hússal.
Fehéredésig sütjük, majd összekeverjük a külön kisütött, apróra vágott
császárszalonnával (zsírjával együtt). Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi
gyömbérporral, meg néhány szem összetört korianderrel megszórjuk. A citromlevet
ráöntjük, és egy kevés vízzel félig megpuhítjuk. Ekkor egy jól megmosott,
vékony karikára vágott póréhagymát, meg két zöldpaprikát keverünk bele, és
teljesen puhára főzzük. Utána a szójamártással meglocsoljuk, és 5 percig állni
hagyjuk. Párolt rizzsel összekeverjük, tükörtojással díszítve tálaljuk.