Többféle formában létezik,
többnyire tapadós rizsből, pandánlevéllel ízesítve, banánlevélbe csomagolva.
Hasonló rizsételt a következő módon készíthetünk:
1. Készítsünk alufóliából kb. 15
cm hosszú, 5 cm széles kis zacskókat, lehet háromszög alakúra is formálni.
Töltsük meg 3/4-ig rizzsel, töltsük tele vízzel.
2. Nagy fazék vízben főzzük 3-4
órán keresztül. Ha a zacskóink jó erősek, a rizs megfő, de nem tud nagyon
kiterjedni és összenyomódik.
3. Miután kihűlt, vágjuk fel 5
cm-es darabokra.
Minden ünnepi étkezés része az
összenyomott rizs. Szeletelés közben a kést mindig törüljük át nedves ruhával,
hogy könnyebben vágjon.
Úgy is készíthetjük, hogy például
kókusztejben megfőtt rizst tepsin szétterítünk, leterítjük egy tiszta ruhával,
és valami nehéz tárggyal lenyomjuk kb. fél napra.