Padlizsános marhahátszín



Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg marhahátszín (4 szelet), liszt, olaj a sütéshez. A pácléhez: 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 2 dl olaj, lestyán, bors, borókabogyó. A locsoláshoz: 2 dl fehérbor, kakukkfű, só. A hidegmártáshoz: 5 dl joghurt, 1 fej fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 dkg darált dió, só, pár csepp olaj, fehérbor. Ezen kívül: 2 db padlizsán, 4 db paprika, 20 dkg rizs.
Elkészítése: Először elkészítjük a páclét a megadott hozzávalókból, a húst jól bepácoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. A paprikát és a padlizsánt megsütjük, feldaraboljuk és összekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy nagy tűzálló tálba belehelyezzük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a paprika és padlizsán keverékét és meglocsoljuk a fehérborba kevert kakukkfű keverékével. Tetejére nyers rizst szórunk, majd következik ismét a padlizsános keverék, amelyet újra meglocsolunk. Legvégül elmorzsolunk egy húsleveskockát a tetején, felöntjük egy kevés vízzel, fedővel letakarjuk és készre főzzük.