Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg marhahátszín (4 szelet),
liszt, olaj a sütéshez. A pácléhez: 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 2 dl olaj,
lestyán, bors, borókabogyó. A locsoláshoz: 2 dl fehérbor, kakukkfű, só. A
hidegmártáshoz: 5 dl joghurt, 1 fej fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 dkg darált
dió, só, pár csepp olaj, fehérbor. Ezen kívül: 2 db padlizsán, 4 db paprika, 20
dkg rizs.
Elkészítése: Először elkészítjük a páclét a megadott
hozzávalókból, a húst jól bepácoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. A
paprikát és a padlizsánt megsütjük, feldaraboljuk és összekeverjük. A húst
sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Egy nagy tűzálló tálba belehelyezzük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a paprika és
padlizsán keverékét és meglocsoljuk a fehérborba kevert kakukkfű keverékével.
Tetejére nyers rizst szórunk, majd következik ismét a padlizsános keverék,
amelyet újra meglocsolunk. Legvégül elmorzsolunk egy húsleveskockát a tetején,
felöntjük egy kevés vízzel, fedővel letakarjuk és készre főzzük.