Hozzávalók: 12,5 dkg brokkoli, 1 hagyma, 2 burgonya, 17,5 dkg liszt, 1 kk
garam masala, másfél kk só, fél kk cayenne-i bors, 1 kk köménymag, 2 dl víz,
olaj a sütéshez, korianderágak a díszítéshez
A brokkolit kis rózsákra vágjuk, a kemény szárrészeket eltávolítjuk, és
forrásban lévő sós vízben 4 percig főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, lábosba
tesszük, és mérsékelt tűz fölött néhány másodpercig rázogatva szárítjuk.
Konyhai nedvszívó papírra szedjük, hogy teljesen megszáradjon, amíg a többi
zöldséget előkészítjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, a szeleteket karikákra
bontjuk. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és leszárítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a garam masalát, a sót, a
cayenne-i borsot és a köménymagot. A
közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, és sima tésztává keverjük.
Egy lábost harmadáig töltünk olajjal és felforrósítjuk 190 fokra. A
zöldségdarabkákat belemártjuk a tésztába, ügyelve, hogy egyenletesen befedje
őket, és az olajban adagonként 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Konyhai nedvszívó papírra szedjük, és melegen tartjuk, amíg
az összest kisütjük. Korianderágakkal díszítjük. Forrón, előételként vagy
főételek köreteként tálalhatjuk.
Variációk: Kis karfiolrózsákból, piros vagy zöld paprikacsíkokból,
illetve cukkíni-szeletekből is készíthetjük. A karfiolt a brokkolihoz hasonlóan
kissé elő kell főzni.