Paprikás csirke



Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, l dl tejszín, 0,5 dl tyúkhúsleves (kockából is készülhet), 1-2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál olaj, 3 chili- vagy cseresznyepaprika, néhány bazsalikomlevél, kb. 1 cm friss gyömbérgyökér, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 6 szem bors, 1/2teáskanál koriander, 1/2 teáskanál római kömény, késhegynyi reszelt szerecsendió, só, citromlé, cukor
Elkészítés: A csípős paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, majd kb. 10 percre 2 evőkanál, forró vízbe áztatjuk. Serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, kevergetve megpirítjuk a fahéjat, a szemes borsot, a szerecsendiót, a koriandert és a római köményt. A megtisztított, kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a csípős paprikát a pirított fűszerekkel együtt mozsárban szétnyomjuk, vagy mixerben felaprítjuk. Hozzáadunk néhány cseppet a csípős paprika áztatóvizéből, majd kikeverjük az olajjal és a paradicsompürével. A kókuszreszeléket a tejszínnel. és 2.5 dl vízzel felfőzzük, majd szőrszitán átszűrjük. A kókusztejhez hozzáadjuk a levest. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a kókusztejbe tesszük. Közepes lángon, fedő alatt 6-8 percig főzzük. Belekeverjük a fűszerkrémet, majd tetszés szerint sóval, cukorral, és néhány csepp citromlével ízesítjük. A csípős paprikás csirkét csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel meghintve kínáljuk. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.
Elkészítési idő 1 óra,