Hozzávalók: 2 ek olaj, 50 dkg nem
szétfövő burgonya kockákra vágva, 2 hagyma finomra vágva, diónyi friss gyömbér
lereszelve, csipetnyi só, 1 ek pirospaprika, 1 kk őrölt kurkuma. 50 dkg érett
paradicsom meghámozva, kimagozva és kockákra vágva, 2 piros chilipaprika
kimagozva, és vékony karikákra vágva, 1 ek barna cukor, 1 kk garam masala (fűszerkeverék),
kevés finomra vágott korianderzöld
Egy serpenyőben felforrósítjuk az
olajat, és megpirítjuk rajta a felkockázott burgonyát a hagymával és a
gyömbérrel együtt. Ügyeljünk arra, nehogy túlságosan megbarnuljon. Megsózzuk,
megszórjuk a kurkumával és a pirospaprikával, majd 3 percig folyamatosan kevergetve
tovább sütjük. Belekeverjük a chilipaprikát, a paradicsomot és a cukrot és még
5 percig főzzük. Tálalóedénybe merjük és megszórjuk a garam masalával, valamint
a korianderzölddel. Párolt rizs illik hozzá.