Hozzávalók: 1 csirke, 30
szárított piros csili, 5 salotthagyma, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 1 csésze
paradicsomszósz, 1 evőkanál cukor, 5 cm gyömbér, 1 csillagánizs, 2 cm
fahéjkéreg, 1/2 csésze olaj, 2 csésze 1. Kókusztej, 2 csésze zöldborsó, 3
szegfűszeg, 2 kávéskanál kurkuma, só
1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi
darabokra, dörzsöljük be a sóval és kurkumával.
2. A forró olajban süssük a
csirkét aranybarnára.
3. Daráljuk finomra a szárított
csilit a robotgéppel. A salotthagymát és gyömbért törjük össze durván.
4. 3 evőkanál olajban süssük át a
darált csilit, az összetört salottot és gyömbért, a szegfűszeget és
csillagánizst.
5. Tegyük hozzá a kókusztejet és
forraljuk fel.
6. Adjuk hozzá a paradicsomszószt,
cukrot, sót és fahéjat állandó keverés mellett.
7. Tegyük bele a sült
csirkedarabokat és pároljuk 5 percig.
8. Végezetül a karikára vágott
hagymát, paradicsomot és zöldborsót.
Forrón tálaljuk, nagyon alkalmas
hozzá a zsíros rizs.