Paradicsomos csirke



Hozzávalók: 1 csirke, 30 szárított piros csili, 5 salotthagyma, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 1 csésze paradicsomszósz, 1 evőkanál cukor, 5 cm gyömbér, 1 csillagánizs, 2 cm fahéjkéreg, 1/2 csésze olaj, 2 csésze 1. Kókusztej, 2 csésze zöldborsó, 3 szegfűszeg, 2 kávéskanál kurkuma, só
1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi darabokra, dörzsöljük be a sóval és kurkumával.
2. A forró olajban süssük a csirkét aranybarnára.
3. Daráljuk finomra a szárított csilit a robotgéppel. A salotthagymát és gyömbért törjük össze durván.
4. 3 evőkanál olajban süssük át a darált csilit, az összetört salottot és gyömbért, a szegfűszeget és csillagánizst.
5. Tegyük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel.
6. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, cukrot, sót és fahéjat állandó keverés mellett.
7. Tegyük bele a sült csirkedarabokat és pároljuk 5 percig.
8. Végezetül a karikára vágott hagymát, paradicsomot és zöldborsót.
Forrón tálaljuk, nagyon alkalmas hozzá a zsíros rizs.