Paradicsomos zöldbab



Hozzávalók (4-6 személy részére): 50 dkg zöldbab - 5 centis darabokra vágva, 2 ek olaj, diónyi friss gyömbér lereszelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk kurkuma, fél kk cayenne-i bors, 1 kk őrölt koriander, 4 paradicsom meghámozva, kimagozva és kockákra vágva, 1,5 dl zöldségleves (leveskockából is lehet)
A zöldbabot forrásban lévő vízben rövid ideig blansírozzuk, lecsepegtetjük, majd hideg folyó csapvíz alatt leöblítjük. Egy nagyméretű serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a gyömbért, a fokhagymát, megkeverjük - és hozzáadjuk a kurkumát, a cayenne-i borsot és a koriandert. Kb. 1 percig keverjük, míg az illatát érezni nem kezdjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és addig forgatjuk, amíg a fűszerek teljesen be nem vonják. Beleöntjük a serpenyőbe a zöldséglevest, felforraljuk, és közepes hőmérsékleten néha megkevergetve 10 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Hozzáadjuk a babot, mérsékeljük a tüzet, és állandóan kevergetve 5 perc alatt átforrósítjuk. Tálalóedénybe szedjük és azonnal tálaljuk.