Hozzávalók (4-6 személy részére): 50 dkg
zöldbab - 5 centis darabokra vágva, 2 ek olaj, diónyi friss gyömbér lereszelve,
1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk kurkuma, fél kk cayenne-i bors, 1 kk őrölt
koriander, 4 paradicsom meghámozva, kimagozva és kockákra vágva, 1,5 dl
zöldségleves (leveskockából is lehet)
A zöldbabot forrásban lévő vízben rövid
ideig blansírozzuk, lecsepegtetjük, majd hideg folyó csapvíz alatt leöblítjük.
Egy nagyméretű serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a gyömbért, a
fokhagymát, megkeverjük - és hozzáadjuk a kurkumát, a cayenne-i borsot és a
koriandert. Kb. 1 percig keverjük, míg az illatát érezni nem kezdjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, és addig forgatjuk, amíg a fűszerek teljesen be nem
vonják. Beleöntjük a serpenyőbe a zöldséglevest, felforraljuk, és közepes
hőmérsékleten néha megkevergetve 10 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
Hozzáadjuk a babot, mérsékeljük a tüzet, és állandóan kevergetve 5 perc alatt
átforrósítjuk. Tálalóedénybe szedjük és azonnal tálaljuk.